V Kopřivnici začala dlouho připravovaná rekonstrukce centra města

19. březen 2021 15:11

V Kopřivnici začala kompletní oprava centra města. Radnice ji připravovala několik let. Ale až teď se jí povedlo našetřit dostatek peněz. Staveniště si už postupně přebírá vybraná firma. S jejími dělníky se teď budou lidé v centru potkávat déle, než dva roky.

Bagry a pneumatická kladiva se teď ozývají centrem Kopřivnice prakticky každý den. Stavební firma totiž začala s jeho opravami.

„První přípravné práce spočívají v přeložce vedení vysokého a nízkého napětí z místa, kudy vede Kopřivnička, do vedlejšího umístění,“ vysvětluje vedoucí odboru rozvoje města Jiří Štěpán. „Nově budou ty sítě uloženy mezi Kopřivničkou a kulturním úřadem,“ dodal.

Přípravné práce budou podle Štěpána trvat asi 14 dnů, záležet bude také na počasí.

Za opravu centra zaplatí Kopřivnice téměř 120 milionů korun. Podle jejího starosty Miroslava Kopečného (ODS) má město i přes covidovou krizi na opravy peníze připravené.

„Rekonstrukce centra města je dlouho očekávaná investiční akce, kterou připravovala možná tři zastupitelstva zpátky, když se podívám do historie. Nikdy na to nebyl dostatek finančních prostředků, což se podařilo našetřit. I přes komplikovanou současnou situaci máme peníze na účtech,“ řekl starosta.

Práce na opravách centra město rozdělilo do tří  etap. Dokončení poslední z nich plánuje v květnu 2023.

autor: Tomáš Pika
Spustit audio

Související