První vyplněné hrací karty dorazily do rozhlasu

25. červenec 2014

Letní turistická soutěž Křížem krajem není ještě ani v polovině a už máme na stole první vyplněné hrací karty. Do speciální schránky k tomuto účelu určené byly vhozeny ve čtvrtek 24. července odpoledne.

Jako první se ve schránce, která je umístěna na recepci Českého rozhlasu Ostrava, objevily hrací karty dvou ostravských přátel – Josefa Fialy a Vladislavy Tilkeové. Za toto prvenství je čeká malá speciální odměna.

Jak se nám pan Fiala svěřil, k soutěžním cílům chodili pěšky nebo jezdili na kolech. Ty vzdálenější, v Olomouckém kraji, zvládli autem nebo hromadnou dopravou. A výběr cílů pro letošní rok se jim líbil, což nás také těší.

Pro ostatní ještě jednou připomeňme, že schránka pro vyplněné soutěžní karty Křížem krajem je umístěna v naší rozhlasové recepci. Případně je účastníci soutěže mohou zaslat poštou, ale nejpozději s termínem doručení 31. 8. 2014.

Mimochodem neoficiální „rekord“ v doručení komplet vyplněné soutěžní karty drží jistý účastník z minulých let, který ji k nám doručil už 15. července.

autor: ČRo Ostrava
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.