Psům z ostravského útulku by domov měla pomoct najít nová kampaň

18. leden 2013

Psi z ostravského útulku se teď mohou cítit trochu jako modelky. Přišel tam totiž profesionální fotograf a všem pořídil několik snímků, které se teď upravují a už brzy zaplaví tramvaje a autobusy v Ostravě. Proč to všechno? Kvůli nové kampani ‚Ztratil se páníček‘, která jim má pomoct najít nový domov.

Štěkot desítek psů z ostravského městského útulku opravdu nelze přeslechnout. Jeden hlas patří i fence Táje, v útulku byla déle než tři roky, nikdo ji nechtěl.

„Je to kříženec, který byl odchycený v listopadu 2009, je to milá fenka. Nemůžeme bohužel ovlivnit, jestli si pejska někdo vezme, jen ho můžeme nabídnout, a pokud si ho nikdo nevezme, zůstává tady,“ vyprávěl minulý týden o Táje vedoucí útulku v Ostravě-Třebovicích Jaromír Somerlík.

V den, kdy její příběh odvysílal Český rozhlas Ostrava, si pro ni jako zázrakem přišel nový pán. Podrobnosti o něm útulek zveřejnit nemůže, ale potvrzuje to, jak je propagace opuštěných zvířat důležitá.

„Každá popularita a prezentace, která se udělá, samozřejmě pomáhá útulku a k tomu, aby se pejsci dostali do nových rodin,“ těší Jaromíra Somerlíka.

Psi z ostravského útulku teď budou hledat nové pány i v tramvajích a autobusech, vystavovat se tam budou na plakátech. Kvůli tomu už byli i u fotografa.

„Všichni psi byli velice přátelští a nadšení z toho, že jsou venku. Moc se jim to líbilo a nám taky, protože jsme si mohli prohlédnou krásné psy, které tam mají. Fotografie se teď budou upravovat, ořezávat a dávat do grafiky, která se později objeví v MHD,“ říká autor nového projektu ‚Ztratil se páníček‘ Robin Vašnovský.

Věří, že plakáty a příběhy psů pomohou hodně z nich najít nový domov a současně uleví věčně přeplněnému útulku.

autoři: tej , iha
Spustit audio