Rally Dakar a 24 hodin Le Mans očima Martina Straky v Českém rozhlase Ostrava

5. listopad 2023

Fotograf a televizní komentátor Martin Straka miluje motoristický sport od mládí a na dvou nejslavnějších soutěžích světa zažil mimořádné příběhy a pořídil tisíce  fotografií.

Martin Straka promítne své fotografie a projekci doprovodí desítkami příběhů. Přijďte si poslechnout vyprávění a prohlédnout fotky Martina Straky ve čtvrtek 9. listopadu od 19 hodin do studia S1. Vstupenky za 99,- Kč jsou v prodeji v recepci Českého rozhlasu Ostrava.

Martin Straka. Na rozhlasovém balkóně

Co jsem ochoten na sebe prozradit:
V zimě plavu, a když jsem v těch svých tempech, představuji si, že létám. Zbytek roku jezdím na kole a plavu zas. Oboje rád sám. Naplno či volněji, jako prostě ve svém rytmu. Když chodím, většinou se točím k nebi a hledám, pozoruji jiné opeřence. Když „zpívám“, tak řvu. Třeba u přípravy jídla. To si připadám jako rocker nebo operní pěvec a u toho mě neskonale baví hrát si se všemi těmi surovinami a nástroji okolo mě. Při fotografování, podobně jako u knížek či poslechu hudby nebo před obrazy, se dostávám nejednou do transu… A nakonec zmínka o dvou drahých Ostravanech, které mám tuze rád, fotograf Viktor Kolář a spisovatel Jan Balabán...

Martin Straka o sobě v době, kdy dělal v ostravském rozhlase zprávaře (2011-2014)

autor: Český rozhlas Ostrava
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.