Ředitelství silnic a dálnic opraví všechny rondely v Novém Jičíně

11. březen 2019

Město kruhových objezdů Nový Jičín čeká velká rekonstrukce rondelů. Ředitelství silnic a dálnic se chystá opravit postupně všech pět okružních křižovatek na průtahu městem. Pokud vše půjde podle plánu, práce začnou příští pondělí. Objízdné trasy povedou bočními ulicemi.

„Nový Jičín to určitě potřebuje, kruhové objezdy jsou už dost poškozené. Hlavně od nákladních vozidel,“ říká pan Milan, který přes novojičínské okružní křižovatky jezdívá každý den. Podobně to vidí i pan Jan: „Ty středy jsou rozbité.“

Jedním z prvních opravovaných bude rondel číslo čtyři. „Bude opravován jako první společně s trojkou a pětkou. Komunikace bude zcela neprůjezdná a bude potřeba využít objízdnou trasu. Opravy budou znamenat velké dopravní omezení, které ale na druhou stranu nebude až tak dlouhé. Celkově to potrvá jeden měsíc,“ říká místostarosta Nového Jičína Ondřej Syrovátka (SZ).

Podle mluvčího Jana Rýdla nebude Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) opravovat jen samotné křižovatky. „V rámci této opravy bude vyměněno asfaltové souvrství v tloušťce deset centimetrů. V místě okružních křižovatek dojde k výměně uvolněných a poškozených obrubníků. Opraveny budou křižovatky i povrch mezi nimi,“ upřesňuje mluvčí.

Při rekonstrukcích nezastaví autobusy městské hromadné dopravy na některých zastávkách a komplikace zřejmě čekají i chodce. „Na jednání ohledně oprav objezdů jsme požadovali, aby byl umožněn přechod chodců. Protože uzavírka bude úplná a některé přechody budou zrušeny, tak aby bylo možné přecházet,“ dodává místostarosta.

Práce chce ŘSD stihnout za měsíc. Navazuje na ně totiž další velká rekonstrukce, a to frekventované křižovatky na příjezdu do města ze sousedního Šenova.

autor: mot
Spustit audio

Související