Rekonstrukce městského stadionu ve Vítkovicích je v plném proudu

11. březen 2013

Městský stadion v Ostravě – Vítkovicích je obsazen lidmi v přilbách a oranžových vestách, těžkými stavebními stroji a vysokými jeřáby. Rekonstrukce za 500 milionů korun je v plném proudu. Už zhruba za tři měsíce ale musí stavaři předat stadion opět sportovcům a divákům.

Místo nadšeného skandování zní stadionem zvuk vrtaček, ruch jeřábů a halekání dělníků.

„Práce probíhají v plném proudu a je tady poměrně dost živo,“ potvrzuje Petr Kratochvíl, který rekonstrukci velí. Na staveništi podle něj pracuje odhadem 120 až 150 lidí.

„Stavba není pouze o tribuně, ale je to kompletní infrastruktura. Jsou to kompletně nové kanalizace, vodovody, kompletní osvětlení stadionu. Jsou to další objekty, jako jsou pokladny, vstupy a tak dále. Stavba je rozsáhlá po celém stadionu,“ vysvětluje.

Mumraj na staveništi sledují i řidiči z projíždějících aut nebo lidé, kteří na zastávce čekají na tramvaj. Někteří z nich už se těší na nejbližší sportovní zápolení, které stadion přivítá, a tím je vyhlášená Zlatá tretra.

Sportovce zase čeká nová běžecká dráha. Její povrch má být tvrdší a rychlejší než ten, na kterém už několikrát po sobě zazářil hvězdný sprinter Usain Bolt.

autor: iha
Spustit audio