S vánočním časem. Radůza s kapelou zazpívala na festivalu Souznění

9. prosinec 2022

Vánoční festival Souznění nás zavede na koncert Radůzy s kapelou, a to do malebných beskydských Kunčic pod Ondřejníkem. Písničkářka představí se svou kapelou průřez dosavadní tvorbou.

Hudební kariéra Radůzy naplno začala v roce 1993, kdy ji na ulici objevila Zuzana Navarová. Pár dní nato už excelovala v pražské Lucerně. Vydala řadu úspěšných alb, získala několik Andělů a bodovala také ve Slavíkovi. Radůza se zvládne doprovodit na několik hudebních nástrojů, její zpěv hřmí, ale i jemně vypráví dojemné příběhy.

Radůza s kapelou na festivalu Souznění v Kunčicích pod Ondřejníkem

Mezinárodní festival Souznění se koná každoročně v adventním období před Vánocemi, na několika místech Moravskoslezského kraje. Je ojedinělou přehlídkou umění s adventní a vánoční tématikou v Česku. Festival pravidelně zdobí bohatý program napříč hudebními žánry s představením svátečních zvyků, koled, duchovní hudby, písní, ale též uměleckých řemesel a regionální i mezinárodní gastronomie.

autor: tif

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.