Salát Caprese: Italská trikolóra chutná výborně
Říká se, že tento salát vznikl na překrásném ostrově Capri v Itálii. Sestává z nakrájené čerstvé buvolí mozzarelly, rajčat a bazalky. V Itálii se obvykle podává jako předkrm. Někdy mu také říkají salát Tricolore – je to odkaz na tři základní barvy italské vlajky.
Připravit si salát Caprese je jednoduché. Mozzarellu nakrájíme na plátky. Čerstvá rajčata omyjeme a nakrájíme na stejně silné plátky jako mozzarellu. Střídavě jimi pak poklademe talíř. Přidáme několik lístků čerstvé bazalky, osolíme a opepříme, zakápneme olivovým olejem.
Věděli byste, z jakého italského regionu pochází mozzarella i salát caprese?
a) z Valencie – SMS ve tvaru POCHOUTKY A
b) z Kampanie – SMS ve tvaru POCHOUTKY B
Za odpověď připište ještě své jméno a celou adresu. SMS odešlete na číslo 90 011 04. Cena SMS jsou 4 Kč vč. DPH.
Vítěz získá zapékací mísu na lasagne + univerzální nůž od společnosti Zepter a ještě balíček orientálního koření Kotanyi v hodnotě 500.
Soutěžíme do úterní půlnoci – 8. září 2015!
Kompletní pravidla SMS soutěže najdete zde.