Šéfkuchař Jan Kostka ctí osvědčené recepty své babičky, zároveň je ale otevřený moderním variantám vánočního menu
Hrachovka, smažený kapr a bramborový salát s majonézou. Tato česká klasika stále ještě kraluje štědrovečernímu stolu ve většině našich domácností.
Nedá na ni dopustit ani host naší předvánoční Poradny, šéfkuchař Jan Kostka. Ctí osvědčené recepty své babičky, zároveň je ale otevřený moderním variantám klasického vánočního menu. A kromě toho, že mu to jde dobře u sporáku, umí o jídle i velmi zajímavě vyprávět.
Související
-
Kapr na medu a Pikantní losos
Ve znamení ryb se tentokrát odehrává náš pravidelný magazín o zajímavých receptech, ve kterém jsme se vydali do restaurace Rybí dům v Chotěbuzi. Mnohým tak jistě na...
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.