Šéfkuchař Jan Kostka ctí osvědčené recepty své babičky, zároveň je ale otevřený moderním variantám vánočního menu
Hrachovka, smažený kapr a bramborový salát s majonézou. Tato česká klasika stále ještě kraluje štědrovečernímu stolu ve většině našich domácností.
Nedá na ni dopustit ani host naší předvánoční Poradny, šéfkuchař Jan Kostka. Ctí osvědčené recepty své babičky, zároveň je ale otevřený moderním variantám klasického vánočního menu. A kromě toho, že mu to jde dobře u sporáku, umí o jídle i velmi zajímavě vyprávět.
Související
-
Kapr na medu a Pikantní losos
Ve znamení ryb se tentokrát odehrává náš pravidelný magazín o zajímavých receptech, ve kterém jsme se vydali do restaurace Rybí dům v Chotěbuzi. Mnohým tak jistě na...
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.