Sehnat pořádný loupák není nic snadného. Z čeho by se měl připravovat?
Loupáky se nazývalo pečivo, které se dnes prodává pod jménem makovka. Jejich loupatelnost vychází z technologie výroby. Dříve se i rohlík dal po částech oloupat, protože vznikal z placky, která se následně srolovala. A na tom, jak pevně se sroloval, závisela jeho loupatelnost.
Pokud chcete sehnat dobrý loupák, nějaký čas ho zřejmě budete muset hledat. Většina prodávaných kusů je totiž vyhnaná kypřícím práškem a místo sádla používají pekaři rostlinný tuk. Výsledek má v takových případech k tradiční chuti daleko.
Víte, s čím se nejčastěji loupáky podávaly ke snídani?
a) s marmeládou – SMS ve tvaru POCHOUTKY A
b) s hořčicí – SMS ve tvaru POCHOUTKY B
Za odpověď připište ještě své jméno a celou adresu. SMS odešlete na číslo 90 011 04. Cena SMS jsou 4 Kč vč. DPH.
Vítěz získá balíček koření od Kotanyi v hodnotě 500 korun společně s kuchyňskou váhou od společnosti Sencor.
Soutěžíme do úterní půlnoci – 1. listopadu 2016!
Kompletní pravidla SMS soutěže najdete zde.