Silničáři začali s velkou opravou cest v Nošovicích

9. červenec 2020 08:10

Na velkých opravách cest pracují silničáři v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Nejpozději do půlky září tam budou rekonstruovat komunikace v blízkosti automobilky Hyundai a pivovaru Radegast, které jsou ve velmi špatném stavu. V průmyslové zóně a jejím okolí je denně velký pohyb kamionů. Místní se proto bojí, že opravy způsobí vážné dopravní komplikace.

Silničáři zatím vyfrézovali několik set metrů dlouhý úsek nad dálničním mostem. Kolony se tvoří jen občas. Dá se ale předpokládat, že až se silničáři pustí do oprav příjezdových cest do průmyslové zóny, dopravní situace se výrazně zhorší.

Čtěte také

Starosta Jiří Myšinský (nez.) si myslí, že práce šly naplánovat lépe. Bojí se hlavně toho, že v obci budou vznikat dlouho kolony. „Při střídání směn může docházet k těmto kolonám, které potom zasahují do komunikace, které byly určeny pro objížďku, nebo pro komunikaci D48, která také vede částí obce Nošovice,“ říká starosta.

Technicko-provozní náměstek krajské správy silnic Milan Novák má ale za to, že léto je pro takové opravy vhodné. „Máme i dobu prázdnin, to znamená předpoklad nižšího provozu než v ostatních částech roku. Potom při pokládce je to samozřejmě zase tak, aby dopad na veřejný provoz byl co nejmenší,“ dodává Novák.

Silničářům má pomoct i dvoutýdenní odstávka výroby v automobilce Hyundai. Podle mluvčího Pavla Barvíka je naplánovaná na přelom července a srpna.

autor: Petr Dušek
Spustit audio