Smrt policisty z Ostravy vyšetřují kriminalisté jako usmrcení z nedbalosti. Ženě hrozí šest let

8. červenec 2020 13:09

Pražští policisté prověřují nedělní nehodu, při níž zemřel policista z Ostravy, pro podezření z usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky. Obviněn zatím nikdo nebyl. Potvrdila to policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Do policejního automobilu v neděli večer narazila devětatřicetiletá řidička osobního vozidla, která byla podle dostupných informací pod vlivem alkoholu a drog.

Čtěte také

„V souvislosti s tragickou dopravní nehodou byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky, v případě odsouzení hrozí pachateli až šestiletý pobyt za mřížemi,“ uvedla Siřišťová.

Mluvčí doplnila, že v případu policisté zažádali o provedení znaleckého zkoumání. „Kriminalisté na případu usilovně pracují a do současné chvíle nebyla obviněna žádná konkrétní osoba.“

„Snad všechny dostupné drogy“

Nehoda dvou osobních vozidel se stala v neděli večer v ulici 5. května, při výjezdu po dálnici D1. Do služebního vozidla moravskoslezských policistů, kteří se služebně vraceli z Prahy, narazil zezadu osobní automobil. Policejní prezident Jan Švejdar na twitteru uvedl, že žena kromě alkoholu před jízdou požila „snad všechny dostupné drogy“ a do služebního automobilu narazila ve velké rychlosti.

„Pro někoho, kdo usedne za volant s více než dvěma promile, nemám žádné pochopení. Hlubokou soustrast rodině,“ napsal policejní šéf. Soustrast rodině a lítost nad zmařeným životem vyjádřil i ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel.

Policisté řidičku po nehodě zadrželi a převezli na služebnu, později si podle informací stěžovala na bolest ruky a byla převezena na pozorování do nemocnice. Záchranáři se po příjezdu na místo pokoušeli dvaatřicetiletého policistu zhruba hodinu resuscitovat, ale marně. Další dva policisté – muž a žena – skončili s vážnými zraněními v nemocnici.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související