Starý Bohumín má nové lákadlo. Stoletou hasičskou stříkačku uvidíte na náměstí ve výloze

5. prosinec 2017

Taky už jste v předvánočním shonu zahlceni zbožím, které na nás vykukuje z každého výlohy? Jestli si chcete odpočinout, vyražte do Starého Bohumína! Tam mají ve výloze vystavenou stoletou hasičskou stříkačku. Pro nablýskanou krasavici radnice rozšířila původní okno v klubovně místního spolku a tak je stříkačka vidět i při procházce po náměstí.

Jediná dochovaná historická hasičská stříkačka v Bohumíně našla nové útočiště. Přestěhovala se z veřejnosti nepřístupné garáže dobrovolných hasičů ze Starého Bohumína do prosklené výlohy městského domu U Rytíře na zdejším náměstí Svobody.

„Chtěli jsme, aby byla vidět, protože je to opravdu historická památka,“ říká Zbyněk Krůl, starosta hasičského okrsku Bohumín. „Jsem rád, že jsme ji konečně mohli vytáhnout z garáže a vystavit pro lidi. Doposud byla k vidění jen několikrát ročně při nějakých akcích nebo výročích,“ dodává.

Komu nestačí hasičskou stříkačku jen vidět, ale chtěl by si na ni i sáhnout, může do Starého Bohumína vyrazit každé úterý a pátek, a to vždy od 15 do 18 hodin. V této době budou prostory spolku otevřeny kvůli tradiční vánoční výstavě.

Hasičská stříkačka našla místo ve výloze u náměstí ve Starém Bohumíně
autor: ada
Spustit audio