Střední školy v Moravskoslezském kraji bojují s distanční výukou

6. říjen 2020 07:10

Učitelé na středních školách v Moravskoslezském kraji komunikují se studenty už jen přes internet. Hygienická stanice je zavřela kvůli novým ohniskům nákazy koronavirem. Distanční výuka potrvá dva týdny. Například na Wichterlově gymnáziu v Ostravě internet využívají pro zadávání úkolů na dálku, ale jen některým.

„Momentálně se přihlašuji na Google Classroom, kde mám přihlášené všechny třídy, které učím. A na té první stránce, kde mám ty kurzy rozepsané, vidím, kdy dostali úkol a kdy je termín odevzdání. A mám tady dvě odevzdané práce,“ říká fyzikář Antonín Balnar.

Hned vedle v kabinetě sedí matematik Michal Vavroš, který připravuje výuku pro maturanty. „Dostačující to samozřejmě není, protože potřebuji interakci s žáky. To, co mi hlavně chybí, je zpětná vazba,“ dodává matematik.

Čtěte také

Wichterlovo gymnázium je víceleté, studenti nižších ročníků tedy do školy normálně chodí. „Ti mají standardní výuku a standardní rozvrh. Učitelé tím pádem musejí být na pracovišti a docházet do výuky prezenčně,“ vysvětluje ředitel školy Jan Netolička.

Distanční výuku už si škola vyzkoušela na jaře. „Zejména u starších žáků se nám velmi osvědčilo spíš připravovat materiály a točit vlastní videa místo nějakého živého přenosu. Efekt je v tom, že žák si ten výklad může pustit opakovaně,“ dodává Netolička.

Střední školy v Moravskoslezském kraji budou zavřené až do 18. října.

Spustit audio

Související