Swingový festival, divadlo, procházky i výlety. Vyberte si z naší nabídky

23. červenec 2021

Kam za kulturou, zábavou, pohodou dnes a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

V Ostravě dnes začíná třídenní swingový festival Swing City Ostrava. Program nabídne koncerty, tančírny, swingovou soutěž, školu tance i swingový ples. Swingový víkend startuje už dnes po patnácté hodině v ostravské Farské zahradě. Další akce se pak budou odehrávat mimo jiné také v Tanečním sále Nové radnice, v klubu Alfa i u rybníků v městské části Nová Ves.

Představení, které prodlužuje život. Právě na takové – s názvem Don Quijote de la Ancha – zve do Bruntálu brněnské Divadlo Klauniky. Komedie na motivy románu Miguela Cervantese je obohacena, jak slibují samotní divadelníci, i o myšlenky velkého českého emigranta Jana Ámose Komenského. Hrát se bude dnes od sedmi večer na letní scéně, a to na náměstí Míru v centru Burntálu.

Fajne léto po židovsku

Fajne léto po židovsku se jmenuje první ročník festivalu židovské kultury – plný písní, mluveného slova i ochutnávek, na který jste o tomto víkendu zváni do Krnova. Například v sobotu od půl čtvrté odpoledne slibuje program v Krnovské synagoze přednášku Izrael, židovský ostrov v arabském moři, kterou uvede reportér Jakub Szántó. Ve 20 hodin pak začne Jazzový večer s kapelou Milan Kašuba Trio.

Na hrad Sovinec v sobotu zamíří šermíři, divadelníci i řemeslníci. Ti všichni se zapojí do víkendového programu s názvem Za čest krále. Hrad je otevřen od 9 do 18 hodin, samotné Dobývání hradu Sovinec si nenechte ujít od 13 hodin.

S úderem sobotního poledne startuje v Orlové v areálu letního kina Orlovský gulášfest. Medový den můžete pro změnu zažít v obci Kozlovice. A v Bílovci jste ve 14 hodin zváni na komentovanou prohlídku Kaple sv. Barbory.

Karel Kahovec ve Fýdku-Místku 

Sady Bedřicha Smetany ve Frýdku-Místku patří během prázdninových nedělí Promenádním koncertům. Tento začne v 16 hodin a vystoupí na něm zpěvák Karel Kahovec se skupinou George & Beatovens. Na koncertě můžete zavzpomínat na hity šedesátých let a písničky, Povídej, Hvězdičko blýskavá, Paní v černém  nebo Já budu chodit po špičkách.

Anenská pouť v neděli láká do Dřevěného městečka rožnovského Valašského muzea. Oslava svátku patronky Valašska sv. Anny je spojená s krojovaným procesím z farního kostela Všech svatých do kostela sv. Anny. Pouťová slavnost začíná v 9 hodin a potrvá do šesté večer.

Dolní náměstí v Opavě bude v neděli patřit od deseti hodin Promenádnímu koncertu dechové kapely Hlučíňanka. V Krnově pak pokračuje přehlídka Fajne léto po židovsku a v Ostravě si nenechte ujít festival Swing City Ostrava.

Spustit audio