Tipy na víkend v Moravskoslezském kraji

1. říjen 2020

Ještě tento víkend si můžete vybrat z dosti pestré palety nejrůznějších akcí. Kromě koncertů vám doporučujeme zejména výlety a procházky. Vyberte si z našich tipů.

Josef Zíma, 4TET...

Ve Vrbně pod Pradědem v pátek vystoupí Pěvecký sbor města Vrbna za doprovodu Gaudiho kvarteta. Na benefiční koncert jste zváni na 18. hodinu do kostela Svatého Archanděla Michaela. 

Jiří Korn na zahájení Prix Bohemia Radio 2017

Koncertovat se bude samozřejmě také v Ostravě, třeba hostem Kulturního domu K trio bude od 17 hodin Josef Zíma. V Domu kultury města Ostravy zas vystoupí od 19 hodin šarmantní mužská sestava 4TET.

V Bílovci to bude O Fous

V Bílovci jste v pátek zváni na Zámecký divadelní festival O Fous. Dnes se na něm představí ochotníci z Václavovic s komedií nazvanou Člověka nepochopíš. Začátek je v 18 hodin na bíloveckém zámku.

Muzikálové swingobraní

Sobotní večer v Krnově patří swingu. Od 19 hodin vystoupí v Městském divadle Big Band Krnov společně se svými hosty v sérii písní, tanců a melodií v pořadu nazvaném Muzikálové swingobraní.

Práce bez budoucnosti

Zavítáte-li do Hradce nad Moravicí, určitě se zastavte i v Městském parku. Na jeho stromech je totiž instalovaná výstava nazvaná Práce bez budoucnosti. K vidění tam bude v rámci Týdne důstojné práce až do příští soboty.

Sobota v krátkosti:

  • Hrad Hukvaldy nezavírá své brány ani v říjnu. Na sobotu jsou navíc pro návštěvníky přichystány mezi 10. a 15. hodinou tvořivé dílny.
  • Ve Frenštátě pod Radhoštěm se můžete vydat na Výstavu zemědělské techniky z 60. let. Výstava je přístupná mezi 9. a 16. hodinou v prostorách  školy Kopaná.
  • A ještě poslední tip. V Městské knihovně na Havlíčkově ulici v Českém Těšíně dnes pořádají burzu knih. Vybrati si zdarma dobré čtení můžete mezi 8. a 12. hodinou.

 

Hlavolamy ve Větřkovicích

Ježek v kleci - hlavolam

Ve Větřkovicích na Opavsku se v neděli setkají výrobci a sběratelé hlavolamů a jiných kuriozit. Prohlédnout si vše a také si leccos vyzkoušet můžete i vy mezi 9. a 16. hodinou v prostorách Kulturního domu.

Ostrava – město hříchu

To je téma nedělních komentovaných procházek, které začínají v 10 a ve 14 hodin. Sraz zájemců je vždy 15 minut předem na Havlíčkově nábřeží u Krajského soudu.

Neděle v krátkosti:

  • V Bolaticích jste zváni na lekci nordic walkingu. Sraz zájemců o chůzi s holemi pod vedením odborného lektora je v 9 hodin před Kulturním domem.
  • Podzim v Arboretu Nový Dvůr tradičně patří dýním. Pokud se tam dne vydáte, můžete si jednu mezi 14. a 18. hodinou vyřezat. V 15 hodin navíc začíná komentovaná prohlídka parku.
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.