Lenka Slezáková

produkční

Jsem administrativní podporou moderátorů, zprávařů a editorů.

Co v rozhlase dělám:
CO MŮŽEŠ UDĚLAT NA ZÍTŘEK - UDĚLEJ UŽ DNES částečně vysvětluje, že z 80 procent pracuji s jednodenním předstihem.
Vysvětlení: připravuji podklady pro moderátory.
a) tzv. vysílací plachty, ve kterých aktualizuji redaktorské rubričky, příspěvky, reklamy, anonce na pořady a akce
b) "sázím" do rozhlasového PC, tedy do všemi oblíbeného Daletu (někteří jedinci mu důvěrně říkají Datel) a AVIDu všechno, co se bude v daný den a hodinu vysílat (kromě hudby)
c) starám se o dopisy a maily našich posluchačů, kteří chtějí zahrát svým blízkým v pořadu Hudební pošta 

Jak jsem se k této práci dostala:
Bylo to úplně prosté. V roce 1979 jsem chodila s jedním mužem, který měl velice vlivného otce a já jsem se nedostala na cestovní ruch, takže jsem z humanitní větve přeskočila na techniku v Československém rozhlase Ostrava. Narozdíl od známosti, která trvala ještě rok, pracovní poměr mám zatím na neurčito.

Co považuji za rozhlasová "nej" v mé práci:
Vyhovuje mi práce na směny, i když se to možná na první pohled nezdá, není stereotypní, občas se mi podaří ve společnosti našich přátel přijít se svou troškou do mlýna, když se bavíme na "vysoké" úrovni a už několik let je zpravodajské redakci přidělen tzv. News Room a ještě není nikdo zraněn, nikdo zabit a ani jsem si nevšimla, že by někdo bral uklidňující prášky, než ostatním popřeje pěkný den - a věřte mi, to je co říct!

Dosavadní kariéra:
V roce 1979 jsem ukončila studium na gymnáziu a od září stejného roku pracuji v Českém rozhlase Ostrava. V roce 1983 jsem si na rok a půl odskočila na mateřskou dovolenou, teď už využívám pouze zasloužené krátkodobé dovolené, pozorný čtenář si lehce spočítá, že mateřská mi už nehrozí, snad jako babička - no, představa to není špatná.

Co jsem ochotna na sebe prozradit:
Mám fantastickou dceru Míšu, která se vyvedla k obrazu mému, držím palce, ať se nezkazí. A v roce 1976 jsem byla u astroložky, která mi vyčetla z hvězd, že se můj život změní v roce 1999. Prý mě čeká cestování, láska, nádherný partnerský vztah, spokojenost a nevím co ještě. Nevěřila jsem, ale stalo se - děkuji hvězdám.

 

Telefon: 221 555 623

Sledujte nás

Kolegové