Tipy na víkend – vyberte si svůj region!

19. duben 2024

Ještě nevíte, kam se o víkendu vydat za kulturou, památkami, za sportem nebo do přírody? Oslavte Den Země, poseďte u cimbálu v Moravském Berouně, nenechte si ujít Hradecký Majáles nebo závod veteránů v Táboře. Nechybí ani koncerty a soutěže. Podívejte se, co zajímavého se chystá ve vašem kraji.

Hradecký Majáles 2024 je největší festival pro mladé ve Východních Čechách. Hlavní den oslav je v sobotu U Pileťáku. Vystoupí řada českých a slovenských interpretů, jako například Mirai, Viktor Sheen & Calin, Yzomandias & Nik Tendo, Ewa Farná či Ben Cristovao.

V Kovozoo ve Starém Městě na Uherskohradišťsku v sobotu při oslavách Dne Země pokřtí sochu hrocha vyrobenou z kovového šrotu. Celodenní akce nabídne také ekologickou olympiádu, ukázku kovošrotové techniky, zásahu hasičů nebo možnost vyzkoušet si práci kováře. Akce začíná v 10 hodin.

V sobotu bude na zámku v Hrochově Týnci soutěž v pečení bábovek. Od 14 hodin do 14:15 můžou zájemci přinést bábovku, kterou následně zhodnotí porota. Od 14:30 navíc můžete zajít na komentovanou prohlídku výstavy Dotek starých časů.

Chcete vědět, co zajímavého se děje blízko vás? Klikněte do mapy a vyberte si z našich tipů.

Rádi zveřejníme i vaše tipy. Napište nám je na adresu vikend@rozhlas.cz.

autor: djo
Spustit audio