Třinečtí hokejisté slavili zisk titulu spanilou jízdou speciálním autobusem

3. květen 2019 05:20

Třinečtí hokejisté v neděli získali v extralize svůj druhý mistrovský titul v klubové historii. Po interních oslavách hráčů a klubu se o pohár podělili triumfální jízdou městem a Třineckými železárnami v otevřeném autobusu kabrioletu, speciálně upraveném pro tuto příležitost.

Fanoušci z řad zaměstnanců Třineckých železáren se hned po příjezdu do areálu srotili na parkovišti. Scénář byl podobný jako před osmi lety, kdy Oceláři slavili svůj první titul. Za volantem mistrovského kabrioletu seděl opět Igor Petrov.

„Kdysi jsem dělal šéfa ČSAD, pak starostu města, pak senátora a dodnes je moje srdíčko za volantem a miluji třinecký hokej,“ vykládal po příjezdu do železáren autor nápadu.

Už dvakrát musel shánět vyřazený autobus a předělat ho pro tuto potřebu. „Když jsme hráli se Vsetínem finále někde v roce 1998, tak jsem řekl – hoši, vy až budete mistři, tak budete jezdit kabrioletem po Třinci. A to se stalo v roce 2011, tak jsme vyrobili autobus. A letos to zopakovali, tak nám nezbývalo, než vyrobit další autobus,“ směje se Petrov.

Oslavy třineckých hokejistů v areálu železáren, kam dorazili ve speciálně upraveném autobusu

Hráči se na cestu do železáren raději přioblékli. Celý den v Třinci foukal vítr a když se zatáhlo, bylo i chladno. „Pěkné, akorát mě z toho větru trochu štípou oči. Ale je to super zážitek,“ popisoval útočník David Cienciala, autor tří finálových tref.

Kouč mistrů Varaďa: Role outsiderů nám pomohla, byli jsme urputnější a bojovnější

Václav Varaďa s Masarykovým pohárem

Trenér hokejistů Třince Václav Varaďa se dočkal mistrovského titulu jako hráči i jako kouč. Po finále byl vyčerpaný ještě předtím, než začaly oslavy.

Ciencala ale od nové sezony bude hráčem Mladé Boleslavi. To trenér Václav Varaďa zůstane na třinecké střídačce. A může v barvách Ocelářů myslet na třetí titul. Ten první získal před osmi lety ještě jako hráč a na tehdejší návštěvu železáren si díky manželce vzpomněl.

„Manželka mi poslala některé fotografie z toho, samozřejmě jsem si vzpomněl. Byly tam fotky z věže i z autobusu, jsou to pro mne krásné vzpomínky. A věřím, že takových ještě budu mít dost,“ přeje si Varaďa.

Až do soboty budou třinečtí hráči slavit, pak se vydají na dovolené. „Je to náročné, ale oslavit se to musí. A i lidé si to užili, koukli se na pohár. A pokud jde o hlas, tak ten ještě nemám. Bolí to, když mluvím,“ podotkl další třinecký útočník Vladimír Svačina, který ztratil hlas hned první večer po zisku zlatých medailí.

autor: ddp
Spustit audio

Související