U Třince se srazily dva kamiony, silnice byla uzavřena skoro 12 hodin

15. duben 2023 22:07, aktualizováno

Na silnici I/68 mezi Třanovicemi a Třincem na Frýdecko-Místecku se dnes čelně srazily dva kamiony. Jeden z kamionů přejel do protisměru. Padesátiletý bulharský řidič při srážce utrpěl vážná zranění a později v nemocnici v Ostravě zemřel. Silnice byla kvůli nehodě téměř 12 hodin uzavřena.

Nehoda se stala okolo 09:15 na úrovni Hnojníku na novém úseku silnice I/68, která spojuje dálnici D48 se silnicí I/11 a je součástí obchvatu Třince. Policie odkláněla dopravu. Silnice byla znovu otevřena okolo 20:30, řekl ČTK policejní mluvčí René Černohorský.

Nehodu podle Černohorského zřejmě způsobil pětašedesátiletý řidič srbské národnosti, který ze srážky vyvázl bez zranění. „Uvádí, že mu praskla pneumatika, kdy z tohoto důvodu přejel do protisměru, kde došlo ke střetu. Druhý řidič kamionu byl po resuscitaci ve vážném stavu letecky transportován do Fakultní nemocnice Ostrava,“ uvedl mluvčí. Test na alkohol a drogy vyšel u srbského řidiče negativně.

Mluvčí moravskoslezské zdravotnické záchranné služby Lukáš Humpl uvedl, že zraněný řidič během zásahu lékařů přestal dýchat. „Bylo nutno přistoupit k zajištění dýchacích cest. Záchranáři rovněž zajistili vstup do kostní dřeně a ihned po vyproštění zahájili nepřímou srdeční masáž, spolu s podáváním léků. Po přibližně deseti minutách se jim podařilo obnovit činnost srdce. Prvotní vyšetření ukázalo mnohočetná poranění hlavy a trupu, stav pacienta zůstával kritický,“ uvedl Humpl. Pacienta transportoval vrtulník do ostravského traumatologického centra. Muž ale utrpěl zranění, kterým v nemocnici podlehl.

Zdravotníci prohlédli i druhého řidiče, který ale neměl žádné zjevné zranění. „K dalšímu vyšetření byl přepraven na chirurgickou ambulanci třinecké nemocnice,“ uvedl Humpl.

zdroj: ČTK
Spustit audio