Uzavírka silnice I/11 v opavském Komárově komplikuje dopravu v okolních obcích

5. červen 2018 05:50

Kolony, ucpané křižovatky a pomalu jedoucí auta. Tak to teď vypadá v Kravařích na Opavsku. Může za to úplná uzavírka hlavní silnice v opavské části Komárov. Objížďka vede kromě zmiňovaných Kravař přes Štítinu nebo Velké Hoštice.

Rychlá a plynulá jízda směrem od Ostravy končí z ničeho nic v Nových Sedlicích. Nezbývá než blinkr doprava a najet na objížďku. Je tady změť značek a křižovatku musí řídit policista.

Jedním z kritických míst jsou Kravaře. Dva přechody vedle sebe, o kousek dál škola. Tady už je objížďka součástí další přetížené silnice směrem na Ostravu přes Hlučín.

„Situace je velmi nešťastná a přijali jsme bezpečnostní opatření. Po zkušenostech, které máme z minula, jsou to především zákazové značky na náměstí, aby nám tady neodbočovaly velké nákladní vozy,“ říká starostka Kravař Monika Brzesková (nez.).

V Ostravě-Porubě lidé znovu demonstrovali za dostavbu Rudné

Ostravou-Porubou prošel protestní průvod

Více než 100 lidí demonstrovalo dnes v Ostravě-Porubě proti zdržování dostavby prodloužené Rudné. Stavbu silnice, která zrychlí dopravu mezi Ostravou a Opavou a uleví přetíženým komunikacím v této části Ostravy, ale brzdí už řadu let majetkové spory. Organizátoři chystají další protesty, zvažují i blokádu. ČTK to řekl jeden z organizátorů Bohumil Mecner.

Podle oficiálních informací krajského úřadu skončí úplná uzavírka 24. června. Pak bude až do srpna úsek v Komárově průjezdný aspoň částečně.

I když opravovaná část silnice I/11 nevypadá na první pohled nějak zvlášť poškozeně, podle Ředitelství silnic a dálnic jsou v tomto místě „poruchy v asfaltovém krytu a závažné komunikační závady ohrožující sjízdnost komunikace,“ píše se v oficiální zprávě.

autor: mrk
Spustit audio