V Beskydech je v provozu jen část lyžařských areálů, některé nemají dost sněhu

17. leden 2020 10:17

Do hor by se ale díky silnějšímu sněžení měla koncem víkendu vrátit zima. Pokud se předpovědi naplní a napadne okolo 20 centimetrů sněhu, začaly by správci areálů upravovat i běžecké trasy. Vyplývá to z ankety ČTK.

Nelyžuje se zatím například v Palkovicích, Ostravici či Horní Lomné. Omezený provoz je naopak na Javorovém vrchu či v Bukovci. Všechny vleky už jedou například v Mezivodí na Frýdecko-Místecku.

Podobně je na tom areál v Bílé, kde je v provozu všech sedm vleků. „Uzavřena je jen část jedné sjezdovky. Celkem si lidé mohou zalyžovat na 4,8 kilometru sjezdovek z celkové délky 5,5 kilometru,“ řekl ČTK mluvčí areálu Václav Vrzgula.

Lyžuje se také u Ostravy na Skalce

Poslední dva dny byly podle něj pro areál příznivé. Přes den slunečno a teploty kolem nuly, v noci mráz. O víkendu se má počasí trochu zkazit. „Má přijít ochlazení a vydatnější sněžení. Podle některých předpovědí může napadnout až 20 centimetrů sněhu,“ uvedl.

Pokud se předpověď vyplní, bude to podle Vrzguly dobrá zpráva pro milovníky běžeckého lyžování. „Pak bychom mohli upravit první kilometry běžeckých tras. Rozhodneme se v neděli,“ řekl.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související