V Bohušově vzniknou internetové kanceláře

2. květen 2006

V Bohušově na Osoblažsku investují do rozvoje moderních informačních technologií. Podobně jako ve městech budou mít také obyvatelé malé obce volný přístup k internetu. Realizace projektu přijde na 1,5 milionu korun.

V Bohušově žije zhruba 500 lidí. Už zanedlouho budou mít obyvatelé na výběr, kterou ze čtyř plně vybavených internetových kanceláří navštívit. "Svůj výstup bude mít knihovna, informační centrum, obec a farní úřad. V průběhu celého týdne by tam měl být za malý poplatek k dispozici rychlý internet s tím, že probíhají jednání o vytvoření malé internetové kavárny pro mladé lidi, aby se měli kde sejít. Patří to i do prevence kriminality, aby se nám nepotloukali někde po nocích a svůj čas trávili smysluplně," upřesnil starosta Robert Šafartčik.

Internet

Projekt internetizace Bohušova není laciná záležitost. Realizace přijde na 1,5 milionu korun. Obec však získala dotaci, která náklady pokryje z 90 procent. Podle starosty neznamená internet pro obec pouze zdroj informací a zajímavostí. Bude plnit i další funkci. "Zároveň bude sloužit i jako veřejný rozhlas se signálem včasného varování. Když pokryjeme jak internet, tak i bezdrátový rozhlas po naší obci," dodal.

Realizace projektu internetizace začne v Bohušově za měsíc. Čtyři plně vybavené kanceláře začnou lidé využívat po prázdninách.

autor: Ivan Sekanina
Spustit audio