V Bruntále shánějí peníze na nový zimní stadion. Potřebují přes 150 milionů

22. říjen 2019 08:40

Tribuna pro 185 diváků, deset šaten pro hokejisty nebo bufet s venkovní terasou. I tak bude vypadat zázemí nového zimního stadionu v Bruntále. Město má dokončený projekt a čeká na stavební povolení.

Novostavba bude stát přes 150 milionů korun a město na ni zatím shání dotace. Současný stadion v Bruntále – tedy nezastřešená ledová plocha – už je totiž na hranici životnosti.

Stavební povolení bude připravené do poloviny příštího roku. „Ledová plocha má rozměry 26 krát 60 metrů a je zastřešená obloukovou konstrukcí výšky patnácti metrů,“ popisuje mluvčí bruntálské radnice Jiří Ondrášek.

V prvním podlaží se počítá s deseti šatnami pro hokejisty nebo s šatnou pro veřejné bruslení. V druhém podlaží bude bufet, tribuna pro diváky.

Nejsou peníze

Na stavbu ale zatím nejsou peníze. „Město proto navázalo kontakt s Národní sportovní agenturou a bude usilovat o to, aby bylo zahrnuto do některého z programů pro financování obdobných staveb,“ dodává Ondrášek.

Stavbu nového zimního stadionu zastupitelé schválili už v roce 2017. Kdy práce ale skutečně začnou, zatím kvůli financování jasné není.

autor: Klára Kohutová
Spustit audio

Související