V centru Bohumína začíná fungovat rouškovník

27. březen 2020 09:16

V centru Bohumína se dnes objeví rouškovník. Zájemci o látkové roušky pro opakované použití ho najdou v Masarykově ulici nedaleko radnice před vchodem do centra sociálních služeb. Fungovat bude každý všední den od 10 do 13 hodin, informovala mluvčí radnice Lucie Balcarová.

Čtěte také

„Denně ušijeme asi stovku roušek. Od minulého týdne, kdy jsme s tím začali, jsme vyrobili 900 kousků těchto ochranných pomůcek. Další stovku nám donesli dobrovolníci z bohumínského senior klubu. Roušky jsme rozvezli zdravotníkům do nemocnice, záchranné službě, policistům, strážníkům, hasičům i technickým službám. Teď je chceme prostřednictvím rouškovníku zdarma rozdávat Bohumíňákům,“ sdělila šéfka bohumínského centra sociálních služeb Petra Chalupová.

Bohumínský rouškovník

Rouškovník budou pracovníci centra průběžně doplňovat. Zároveň vyzývají ty, kteří šijí doma a chtěli by své výrobky darovat, aby rouškovník využili a své výtvory na něj zavěsili. Pokud se švadlenky z různých důvodů nemohou dostat do centra Bohumína, mohou zavolat koordinátorům na číslo 734 788 658. Ti roušky přijedou vyzvednout.

Ochranné prostředky se na rouškovník budou v průběhu dne doplňovat. „Jsme připraveni šít roušky tak dlouho, dokud o ně bude zájem. Kdo bude potřebovat roušku, může si ji vzít. Množství není nijak omezeno, ale lidé by měli myslet i na ostatní,“ uzavřela Chalupová.

autor: tif
Spustit audio

Související