V kempu ve Štramberku otevřeli první stellplatz pro karavany v regionu

22. červen 2019 00:37

Rostlinkou máty, rajčete i různých skalniček platí karavanisté za nocleh a služby ve Štramberku. Tamní kemp pro ně otevřel takzvaný stellplatz aneb místo určené speciálně po karavany. Je vůbec prvním v kraji.

Takzvaný stellplatz je odstavná plocha vybavená zázemím pro dobití elektřiny, doplnění vody a výlevkou pro chemickou toaletu. Místo zaplacení můžou karavanisté účet uhradit tím, že vysadí květinu.

„Protože chceme, aby to tady bylo opravdu pěkné, tak jsme tady udělali takovou skalku, kde každý karavanista může zaplatit nebo vlastnoručně zasadit květinu. Podmínkou je přivézt vlastní květinu, nářadí poskytneme my,“ říká majitel kempu Vladimír Novobilský.

Jan Heralt jezdí s karavanem poslední dva roky. Otevření nového stellplatzu v Moravskoslezském kraji vítá. „Potřebujete elektrickou přípojku, i když v karavanu vám elektřina vydrží i čtyři dny. Potřebujete si vyměnit vodu a potřebujete mít klid na zaparkování, aby vás nikdo nenaháněl, že stojíte na soukromém pozemku,“ popisuje Jan Heralt.

S nadšením o novém stání i platbě za něj mluví i další zkušený karavanista Tomáš Hostáň. Na stellplatz za více než jeden a čtvrt milionu přispěl kempu Moravskoslezský kraj.

autor: mot
Spustit audio

Související