V Krnově plánují průmyslovou zónu pro menší podniky

19. listopad 2018 08:31

V Krnově řeší dopravní napojení a zasíťování pozemků pro malou průmyslovou zónu. V budoucnu by na pozemcích po bývalé slévárně měly vyrůst menší podniky, které ve městě podle radnice chybí. Vznikly by tam i desítky nových pracovních míst.

„Najít práci je tady náročnější než v Čechách. Holky nemůžou najít práci skoro vůbec nebo jen nekvalifikovanou. Taková zóna by určitě pomohla,“ říká paní Petra, která pochází z východních Čech.

V průmyslové zóně u Krnova vznikají pracovní místa, která jsou ale vhodná spíše pro muže. „Krnov byl kdysi textilním městem, hodně žen tam pracovalo. Tak by zase mohla být nějaká práce i pro ženy, ne jen s železem. To je pro chlapy,“ dodává paní Anna.

Radnice teď na malou průmyslovou zónu nechala zpracovat územní studii. „Ta říká, jak by měla být dopravně napojená a kde budou rozvody jednotlivých sítí. Uvažovali jsme o tom, že by bylo vhodné zde umístit spíše drobné podnikatelské aktivity, které se do velké průmyslové zóny úplně nehodí,“ říká místostarosta Michal Brunclík (ČSSD).

Pozemky chce město začít podnikatelům nabízet v roce 2020.

autor: Klára Kohutová
Spustit audio

Související