V Moravskoslezském kraji je 121 lidí s potvrzenou nákazou

23. březen 2020

Počet potvrzených případů nákazy nemocí COVID-19 v Moravskoslezském kraji stoupl o 10 na 121. Nejvíce jich je na Frýdecko-Místecku (44) a Ostravsku (34). Vyplývá to z informací na internetových stránkách Krajské hygienické stanice v Ostravě. V celém Česku je 1165 potvrzených případů.

Ze statistiky hygieniků vyplývá, že v regionu převládá komunitní nákaza nad cestovatelskou v poměru 97 ku 24 případům. Nejméně lidí, u nichž se nákaza prokázala, je v kraji na Novojičínsku – sedm. Na Opavsku hygienici evidují 17 nakažených, na Bruntálsku deset a na Karvinsku devět.

Čtěte také

Mluvčí krajského úřadu Miroslava Chlebounová sdělila, že v noci do Fakultní nemocnice Ostrava dorazila další dodávka ochranných pomůcek – 68.400 respirátorů a 336.000 roušek. „Během dneška je budeme rozvážet na výdejní místa v kraji,“ uvedla Chlebounová.

První oběť

Z nemoci se dosud v Česku vyléčilo šest pacientů, testováno bylo podle dat ministerstva zdravotnictví 17.377 lidí. Jeden vyléčený je i v Moravskoslezském kraji, jde o ženu z Frýdku-Místku.

S nemocí COVID-19 zemřel v Česku jeden člověk. V neděli večer skonal v Praze pětadevadesátiletý senior, který trpěl řadou zdravotních problémů, měl kardiostimulátor a důvodem jeho úmrtí bylo podle lékaře celkové vyčerpání organismu.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související