V Ostravě-Vítkovicích mají nový areál pro in-line bruslení. Ve vyloučené lokalitě

5. září 2014

Závodní dráhy i více než kilometr dlouhý okruh od soboty nabídne nový sportovní areál v Ostravě, který je zaměřený speciálně na bruslaře. Je největší ve střední Evropě a jeho vybudování přišlo na více než 40 milionů korun. Ráj pro bruslaře přitom vyrostl v zanedbané části města, kde žijí sociálně nepřizpůsobiví. Mnozí obyvatelé Ostravy tak mají obavy, jak dlouho areál rájem pro bruslaře zůstane.

„Mají 200metrový okruh se závodním povrchem a klopenými zatáčkami,“ ukazuje Pavel Ehler z městské společnosti Sareza, která se bude o areál starat. Dohlíží na dokončování posledních detailů, už v sobotu odpoledne se tam totiž pojedou první závody.

Modrá dráha s klopenými zatáčkami bude jen pro zkušené. „Měli by se tam pohybovat pouze zdatní bruslaři. Neměli by tam mít přístup ti, co se učí – pro ně je určen 400metrový okruh kolem,“ vysvětluje Ehler.

Nejdelší dráha má 1,2 kilometru a vybíhá ven z oploceného areálu. „Jedete po asfaltové cestě, která vás vede kolem lesa a zase zpět, objedete si celý okruh a jste zpátky u vstupu,“ říká Pavel Ehler.

Nový areál pro in-line bruslaře v Ostravě

Nový bruslařský areál ještě není otevřený, ale už láká první bruslaře. „Když se podíváte okolo – komíny, Vítkovice, sběrna šrotu… Ale tak zase lepší než nic, aspoň něco že tu udělali pro Ostravu,“ hodnotí jedna z prvních bruslařek.

Areál se nachází v Ostravě-Vítkovicích, a to v části, která patří k tzv. vyloučeným lokalitám. Řada lidí má proto obavy, jak dlouho areál vydrží nezničený.

„Je tu hodně nepřizpůsobivých, rozkradou to a zničí,“ obává se starší muž. Město ale ujišťuje, že areál pohlídá správce a kamery. Areál bude otevřený denně a zdarma.

autoři: iha , mka
Spustit audio