V ostravském Přívoze sílí napětí kvůli nárůstu krádeží, lidé opět sepsali petici

4. září 2013

Městští radní řešili další petici obyvatel Ostravy-Přívozu. Lidé opět žádají, aby ulice hlídalo více strážníků. Chtějí více kamer a také to, aby se do této městské části nestěhovali nepřizpůsobiví lidé. Situace v Přívoze se podle starousedlíků vyostřuje, krádeže jsou na denním pořádku. Razantní zvýšení počtu strážníků ale město neplánuje.

„Jít tady večer z vlaku pěšky, to bych nikomu nedoporučoval,“ radí pan Antonín z Přívozu. Že se situace zhoršuje, podle něj není pochyb.

„Někdy v polovině devadesátých let tady nebylo tolik heren a třeba z Macharovy se ti nepřizpůsobiví lidé odstěhovali. A teď, myslím si, jich je zase daleko více. Vždyť jsme tady měli měděné okapy, a to všechno zmizelo,“ říká Antonín.

Na chování některých obyvatel si stěžuje i paní Ludmila, která tu dojíždí do práce. „Jak chodí kolem, tak řvou, nadávají sprostě a tak dále.“

V krátkém čase jde už o druhou petici, kterou obyvatelé ostravského Přívozu sepsali a poslali městským radním. Žádné razantní navýšení počtu strážníků ale město neslibuje, i když na bezpečnost v této lokalitě by mohlo mít dobrý vliv plánované stěhování.

„V souvislosti s tím, že se přesouvá asi sto strážníků z třebovické služebny na služebnu na Slovenskou, a s tím, že občané napsali petici na město a jednalo se s nimi, tak už tam dochází k posílení městskou policií,“ říká sociálnědemokratický primátor Ostravy Petr Kajnar.

Zástupci vedení města se s tamními obyvateli opět sejdou v říjnu a budou hledat i další možnosti, jak bezpečnost v lokalitě posílit.

autoři: iha , dab
Spustit audio