V Šenově u Nového Jičína otevřeli novou tělocvičnu

17. leden 2019

Žáci a sportovci v Šenově u Nového Jičína se můžou radovat. U místní základní školy dokončili stavební dělníci zbrusu novou tělocvičnu. Pobyt ve škole ale usnadní i těm dětem, které sport zrovna nebaví. Mezi dvěma dříve oddělenými budovami školy mohou nově v přezůvkách.

„Ta původní tělocvična byla několik desítek let stará. Měla 240 čtverečních metrů a tady ta má skoro 500 čtverečních metrů,“ říká starosta Šenova u Nového Jičína Jaromír Kadlec. „Primárně bude pro školu, ale od pěti hodin zhruba do těch deseti večer normálně pro veřejnost. Sálová kopaná, basketbal, volejbal, jsou tady tři badmintonová hřiště na šířku,“ dodává.

Lepší je i nové zázemí, dříve se chlapci museli převlékat na chodbě. „Nyní mají děvčata i chlapci své vlastní šatny, své vlastní sprchy. Kromě toho škola získala spojovací koridor mezi dvěma budovami školy. Takže děti, když chodí do odborných učeben, když chodí do jídelny, nemusí se přezouvat a můžou chodit vnitřkem,“ pochvaluje si Jana Bělůnková, ředitelka školy.

„Protože tělocvična navazuje na stávající budovu, kde stávající starý štít je součástí tělocvičny, se nám to vychýlilo. Tam bylo hlavní ten základ založit, vyměřit, aby protější stěna byla rovná. No a potom samozřejmě střecha, která je tvořená ocelovými vazníky – tu vyrobit, uložit, aby všechno sedělo, jak má,“ popisuje stavbyvedoucí Ondřej Puček, jak se hala stavěla.

Tělocvična stála přes 31 milionů korun a téměř celou ji zaplatila obec.

autor: Michal Polášek
Spustit audio

Související