Vaječná pomazánka s jogurtem a jarní cibulkou
I když Velikonoce v lidovém pojetí včera vyvrcholily tradiční pomlázkou, my u nich dnes ještě zůstaneme.
Co s přemírou velikonočních uvařených vajíček? Asi vás také napadá vaječná pomazánka. Receptů na ni najdeme spoustu, většinou s majonézou. My dnes vybíráme variantu lehčí, tedy s jogurtem.
Budete potřebovat:
- 3 ks natvrdo uvařených vajec
- 150 g bílého jogurtu
- 1 lžíci plnotučné hořčice
- jarní cibulku i s natí
- sůl
- pepř
Postup:
- Jarní cibulku i s natí pokrájíme na kolečka a dáme do mísy.
- Uvařená a oloupaná vajíčka protlačíme přes strunu na brambory a promícháme s cibulkou.
- Osolíme, opepříme.
- Přidáme plnotučnou hořčici a bílý jogurt.
- Vše promícháme a necháme v ledničce odpočinout asi hodinu.
- Podáváme s čerstvým pečivem.
Související
-
Pivní pomazánka se sýrem
Dnešní recept vás naladí už skutečně silvestrovsky – připravíme si pivní pomazánku se sýrem.
-
Pomazánka z kysaného zelí
V posledním zářijovém Apetýtu pro vás máme také poslední pomazánkový tip. Hlavní ingrediencí je tentokrát kysané zelí.
-
Řecká pomazánka ze žlutého hrachu
V Apetýtu pro vás i dnes máme tip na pomazánku. Tentokrát k ní budeme potřebovat žlutý půlený hrách. Jde totiž o řeckou pomazánku zvanou fava.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://ostrava.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://ostrava.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.