Vánoce s Českým rozhlasem Ostrava

18. prosinec 2009

Vážení a milí posluchači Českého rozhlasu Ostrava,letošní Vánoce jsou tady. Jako každoročně jsme se snažili pro vás připravit sváteční rozhlasový program, který by přinesl radost a sváteční náladu do vašich domovů i duší. Snad se nám to alespoň trochu podaří.

Na Štědrý den jsme pro vás opět připravili den s pohádkami a pohádkovými dárky. Natočili jsme novou sérii pohádek s ostravskými herci Norbertem Lichým a Jiřím Sedláčkem, básníkem Petrem Hruškou, uslyšíte také pohádky v podání fotbalového trenéra Wernera Ličky, ředitelky Ostravského muzea Jiřiny Kábrtové, nebo naší milé rozhlasové kolegyně paní Evy Mudrové. Mezi 12. až 14. hodinou zařadíme Vánoční linku se vzkazy a přáními vás, našich posluchačů, v živých telefonických vstupech. Po celý Štědrý den vám budeme také nadělovat různé dárky ve vánočních soutěžích. V podvečer od 17:25 odvysíláme vánoční hru O tom slavném narození - jde o rozhlasovou verzi divadelní hry, kterou uvádí Komorní scéna Aréna Ostrava. Mezi 18. a 19. hodinou si pak můžete poslechnout záznam koncertu z kostela Svatého ducha v Ostravě-Zábřehu, půjde o "Klasické Vánoce na festivalu Souznění 2009".

V pátek 25. prosince odvysíláme od 15:00 Vánoční setkání v Janíkově stodole 2009. Jde o záznam letošního vánočního pořadu z Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm, uslyšíte vyprávět například biskupa Františka Václava Lobkowicze, Karla Pavlištíka, Jaroslav Štiku, Jana Rokytu a moderátorku Dagmar Misařovou. Zahraje cimbálová muzika Soláň s pěveckým sborem Skřivani a česko-holandské manželské duo Liselotte a Jan Rokytovi. Mezi 18. a 19.hodinou si pak můžete poslechnout záznam Galakoncertu letošního ostravského festivalu Souznění. Největší hvězdou tohoto koncertu je slovensko-maďarská skupina Ghymes, kterou také uslyšíte.

Na sobotu 26. prosince jsme připravili například záznam vánočního koncertu Tomáše Kočka a jeho Orchestru. Toto mimořádné vystoupení s dalšími hudebními hosty spojené s křtem nového vánočního alba Tomáše Kočka proběhlo před několika dny u nás ve velkém hudebním studiu S1 Českého rozhlasu Ostrava. Tehdy bylo beznadějně vyprodáno, záznam si ale můžete poslechnout úplně všichni v klidu u rozhlasových přijímačů v sobotu na Štěpána dopoledne mezi 10. a 11. hodinou.

Během celých Vánoc jsme pro vás připravili i spoustu dalších pořadů - jednak speciálních vydání našich pravidelných titulů, ale i mimořádných vánočních pořadů. Věříme, že tím uděláme vám, posluchačům Českého rozhlasu Ostrava, radost a že se vám naše vysílání bude líbit.


Klidné a šťastné Vánoce Vám přeje
Richard Piskala, šéfredaktor ČRo Ostrava

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.