Vážnou nehodu u Rýmařova nepřežilo dítě, další dvě se zranily

25. únor 2020 22:52

Náraz auta do stromu nepřežil chlapec školního věku, další dvě děti utrpěly zranění. Zranila se také 36letá řidička vozu. Na místě nehody zasahovaly dva vrtulníky.

Vrtulníky a sanitky byly k nehodě osobního vozu povolány dnes odpoledne před 15. hodinou. V osobním autě cestovaly čtyři osoby – žena a tři děti.

„Chlapec školního věku byl po nehodě v bezvědomí a došlo u něj k zástavě krevního oběhu. Záchranáři prováděli kardiopulmonální resuscitaci – nepřímou srdeční masáž a umělou plicní ventilaci, spolu s podáváním léků a dalšími opatřeními. Přes veškerou snahu lékařů se nepodařilo dítě zachránit, podlehlo svým mnohočetným poraněním,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl.

Dodal, že další dětští pacienti – dívka a chlapec, utrpěli vícečetná poranění, byli však při vědomí a mimo přímé ohrožení života. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče je vrtulník přepravil do ostravské fakultní nemocnice.

„Šestatřicetiletá žena byla ošetřena s poraněním dolní končetiny a následně letecky přepravena do Fakultní nemocnice Olomouc,“ uzavřel Humpl.

autor: tif
Spustit audio