Ve znamení Tří králů. Vyberte si z našich tipů

6. leden 2023

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Pátek

Tříkrálový původ se vydá dnes v 10 hodin dopoledne na cestu od Kostela Nanebevzetí Panny Marie k betlému na Masarykovo náměstí v Novém Jičíně. Průvod je oslavou svátku Tří králů a zároveň poděkováním lidem, kteří se zapojili do letošní Tříkrálové sbírky.

V Českém Těšíně jste zváni na Tříkrálovou procházku, která startuje od Kulturního střediska Střelnice ve 14 hodin. Už od dopoledne se také na nábřeží Míru můžete těšit na minizoo plné zvířat.

Krásná jako kvítka. Tak se jmenuje mezinárodní výstava dětských kreseb a grafik, kterou můžete vidět až do 27. ledna v havířovské galerii Maryška. 

Rudolf II. ožívá. To je výstava, na které vás zámkem v Karviné-Fryštátě provede samotný, digitálně „oživený“ císař Rudolf II. Výstava, která představuje tohoto panovníka jako velkého obdivovatele alchymie a okultních věd, ale také jako sběratele a milovníka umění, potrvá do konce února.

Sobota

Novoroční operní galakoncert s názvem To, co opavské publikum ještě nezažilo! Ten na vás čeká ve Slezském divadle v Opavě. Od sedmi večer se můžete těšit na známé árie z opery Carmen, Prodané nevěsty nebo Janáčkovy Věc Makropulos.

Mongolsko bude tématem cestopisné přednášky, na kterou jste zváni v 18 hodin do Čajovny Rotunda v Krnově. Multimediální cestopisný pořad uvede novinář, fotograf a cestovatel Ivo Dokoupil.

Vybírat můžete z množství Novoročních koncertů. V Beskydském divadle v Novém Jičíně se představí hned ve dvou časech – v 15 a v 18 hodin novojičínský pěvecký sbor Ondrášek.

Folklórní soubor Valašský vojvoda vystoupí v pět hodin odpoledne na zámku v Linhartovech. Zatímco Novoroční koncert Pěveckého sdružení moravských učitelů si nenechte ujít od 17:30 v Kostele Nanebevzetí Panny Marie v Jeseníku nad Odrou.

A už ve 14 hodin začne v Kulturním domě ve Štramberku další ročník přehlídky Štramberské pyré. V programu se představí divadla i folkové a jazzové kapely od nás i z ciziny.

Neděle

Svět panenek Pavly Dobíškové. To je výstava, kterou v Muzeu Beskyd ve Frýdku-Místku doprovodí až do 15. ledna poradna se sběratelkou panenek, která prozradí vše o panenkách i o tom, jak je opravit a zkrášlit.

MINIZOO pro veřejnost na vás čeká od 9 do 12 hodin ve Středisku volného času v Opavě.

A přidejme také Sindibádova dobrodružství v podání divadla Koráb. Na představení dnes v 15 hodin zve Nová scéna Vlast ve Frýdku-Místku.

Koncert kapely Evergreen Band vám může zpříjemnit nedělní odpoledne, pokud se vypravíte do Klimkovic. V prostoru kolonády Jodových sanatorií bude znít hudba od 15 hodin.

Velký symfonický orchestr spolku hudebníků Příbor si naopak nenechte ujít v Kulturním domě v Příboře. Začátek nedělního Novoročního koncertu je v 18 hodin.

A potěšit může také koncert pěveckého sboru Boni Pueri, který vystoupí v 15 hodin v Kostele sv. Bartoloměje v Kravařích.

Spustit audio