Vedení Krnova nemá důstojný sál pro zasedání zastupitelstva a ještě pár let mít nebude

27. únor 2020 08:40

Tanečky předškoláků, hra na zobcové flétny a u toho zasedání zastupitelstva města. I tak občas vypadá odpolední program Střediska volného času v Krnově. Město totiž nemá důstojný sál a tak zastupitelstvo zasedá, kde je volno – ve středisku, nebo třeba v hudebním klubu. Náročné je to ale hlavně pro techniky, kteří musí aparaturu vždy z místa na místo stěhovat. Město teď hledá vhodné prostory pro důstojný a trvalý sál.

V jedné místnosti střediska volného času je teď otevřeno centrum pro matky s dětmi a hned ve vedlejších dveřích zasedá městské zastupitelstvo. Podle ředitelky střediska Veroniky Kozlíkové je někdy nedostatek prostoru obtížné vyřešit.

„Je to lehce komplikované. Samozřejmě chceme našemu zřizovateli vyjít vstříc, tak zájmovým útvarům uzpůsobujeme program v jiných prostorách, protože je nemůžeme rušit. Takže vycházíme vstříc, ale nemůže to být pravidlem,“ vysvětluje ředitelka.

Zastupitelstvo zasedá nejen ve středisku ale třeba i v hudebním klubu. Časté stěhování schůzí komplikuje práci například technikům. „Jedná se o hlasovací zařízení s 27 jednotkami, dohromady je to svedeno do mixážního pultu. Plus samozřejmě diaprojektor včetně plátna. Všechno musíme vždycky odvézt,“ potvrzuje jeden z techniků Tomáš Indruch.

Zástupci města dřív jednali v sálu hasičské zbrojnice. Tamní prostory podle vedení radnice už nestačí, a proto zatím volí provizorium a už připravuje sál nový. „Chtěli bychom připravit velký a důstojný sál v souvislosti s rekonstrukcí Prioru. Počítáme, že se tam přesune městská knihovna, která také potřebuje adekvátní sál,“ přibližuje starosta Tomáš Hradil (SNK).

Vhodné prostory pro zasedání chce mít město do pěti let.

autor: Klára Kohutová
Spustit audio

Související