Někdejší Prior v centru Krnova se změní na byty, knihovnu a více menších obchodů

20. březen 2019

Dřívější nákupní středisko je už zastaralé a mnoho ploch tam zatím marně čeká na nájemníky. Město chce teď většinový podíl odkoupit od soukromého spoluvlastníka za skoro 40 milionů korun.

Strategickou budovu v centru města teď vlastní zčásti PRIOR, obchodní domy, a. s. a zčásti město. „Město vlastní 25 procent. Nejde jen o obchodní dům ale i o byty, které jsou nad ním. Sedmdesát pět procent vlastní soukromý vlastník. Obchodnímu domu se nedaří a v podstatě jediným řešením je, že město objekt odkoupí,“ říká starosta Tomáš Hradil (SNK).

Město už má hotové i plány, jak by obchodní dům mohl v budoucnu vypadat. „Počítá se s takovými třemi složkami – jedna je pokračování obchodního domu ale s výrazně menšími obchodními plochami, počítá se s přesunem knihovny, která potřebuje prostor pro expanzi. A počítáme s rozšířením bytového fondu.

Podle předsedy představenstva firmy Radovana Pilicha se už společnost na odkupu s městem dohodla. „Objekt je atypický v tom, že je tam to spoluvlastnictví plus bytové jednotky, takže z toho důvodu jsme se rozhodli, že tam už dále pokračovat nechceme,“ uvedl Pilich.

Radnice má v rozpočtu na koupi budovy připraveno 37 milionů korun. Příští týden bude o investici ještě rozhodovat zastupitelstvo.

autor: Klára Kohutová
Spustit audio

Související