Velikonoční jarmarky na Opavsku, Africké trhy v Ostravě, Pálení Moreny v Čeladné... Vyberte si z našich tipů

14. březen 2024

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Velikonoční jarmark v Opavě

V pátek začíná na Horním náměstí v Opavě třídenní Velikonoční jarmark. Program začíná každý den v deset hodin. Užít si můžete velikonoční dílny ve Slezance, kde se budou malovat kraslice, plést pomlázky a tvořit Mařenky. Těšit se můžete na hudební a pěvecká vystoupení, třeba v pátek od 14 hodin koncert studentů oddělení populárního zpěvu církevní konzervatoře nebo v 17:30 vystoupení písničkářky Kaczi. V neděli odpoledne si pak určitě nenechte ujít vynášení Mařeny a Mařaka z Horního náměstí k řece Opavě.

Čtěte také

Insania v Kopřivnici
Do kopřivnického MusicBaru Drago vás pozveme na páteční koncert kapely Insania v rámci turné GRRRotesky tour. Představí album GRRRotesky, které bylo oceněno soškou Anděla za nejlepší rockové album roku 2022. Koncert začíná v 19 hodin.

Frankenstein RockOpera v Ostravě
Frankenstein RockOpera, to je pozvánka do ostravské Multifunkční haly Gong. Hororová rocková opera Milana Steigerwalda a Pavly Forest o ohyzdném monstru s lidskými city je na programu v pátek a začíná v 19 hodin.

Frýdlantské tančírny jsou zpět
V sobotu začíná letošní rok Frýdlantských tančíren. Pokud v 19 hodin zavítáte do Kulturního centra Frýdlant, těšit se můžete na taneční zábavu i soutěže. Standardní tance, latinsko-americké i disko tance pobaví všechny generace.

Martin Miki Zábranský na Staré poště
Na koncert se v sobotu můžete vypravit do Nového Jičína. Na Staré poště zahraje písničkář Martin Miki Zábranský. Představí kromě alba z roku 2021 taky novinky z posledních dvou let. Doprovodí ho hosté, jazzový basista Joe After a ostravský písničkář Václav Fajfr. Koncert začíná v 19 hodin.

Africké trhy v Ostravě 

Africké trhy jsou pozvánkou do ostravského Trojhalí Karolina. Akce začíná v sobotu v 9 hodin a prezentovat bude exotické ovoce a další africké produkty.

Na co se tedy můžete těšit? Na čerstvé exotické ovoce z Ugandy – manga, avokáda, marakuju, ananasy, různé druhy banánů, také na největší ovoce na světě – jackfruit, tamarillo, silný zázvor, léčivou kurkumu a další.

K mání bude podle organizátorů i čerstvé ovoce z Indonésie – dračí ovoce, hadí ovoce, mangosteeny, rambutany, papáji.

Sortimentu bude mnohem více, včetně toho sušeného včetně chipsů z banánu a dalšího ovoce či jinak upraveného – čaje, kávy, džemy a sirupy, bambucká másla a mnoho dalšího.

Vstup na akci je zdarma.

Dračí ovoce má velmi efektní vzhled

Vypouštění pstruhových plůdků v Beskydech
Centrum volného času U Rosničky z Malenovic pořádá v sobotu od 9 hodin vypouštění pstruhových plůdků do potoka Satiny. Sraz je na parkovišti u Rajské boudy, s sebou je nutné mít gumáky, kyblík a naběračku.

Velikonoční dílnička
Na velikonoční dílničku jsou zájemci zváni v sobotu do Kulturního domu Domoradovice u Hradce nad Moravicí. Začíná ve 14 hodin. Můžete si vyrobit velikonoční dekorace, ozdobit vajíčka a uplést pomlázku. Akci pořádá Domo Aktivity Klub.

Hody, hody doprovody...
Památník Petra Bezruče v Opavě zve rodiny s dětmi na povídání a tvořivou dílnu nazvanou Hody, hody doprovody, dejte vejce malovaný. Tato sobotní akce začíná ve 14 hodin.

Velikonoční jarmark v Kravařích
Zámek Kravaře v sobotu ožije dvoudenním Velikonočním jarmarkem s ukázkami lidových řemesel. Program startuje v 9 hodin. Těšit se můžete na vystoupení pěveckých a hudebních souborů, loutkové divadlo babky Miládky, dílničky nebo velikonoční stezku Hledání vajíček. V zámecké kapli bude k vidění výstava Velikonoce v krajce.

Plakát k akci

Vítání jara v Čeladné
Pálení Moreny a vítání jara zažijete v neděli v Čeladné. Sbor dobrovolných hasičů zve zájemce od 15 hodin na parkoviště za školou. Morenu si účastníci společně vyrobí, nazdobí a následně zapálí a přivítají jaro. Těšit se můžete taky na přehlídku hasičské techniky a zábavu pro děti.

autoři: Petra Štrymplová , tif
Spustit audio