Vepřové na houbách
Uvařte si s Apetýtem nestárnoucí klasiku z vepřového masa s pořádnou dávkou hříbků. Houby spolu s cibulovým základem vytvoří výbornou a silnou omáčku.
Recept je jednoduchý, důležitou roli hraje vhodně zvolené maso – nejlépe plec. Jako příloha se nejčastěji používá rýže.
Budete potřebovat:
- 4 plátky vepřového masa (např. plecko)
- čerstvé houby (nebo hrst sušených)
- 1 cibuli
- 100 g anglické slaniny
- 1 lžičku sladké papriky
- 1 lžíci mouky
- sůl a pepř
- olej
- kousek másla
Postup:
- Na oleji s máslem lehce osmahneme anglickou slaninu, necháme zpěnit nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a zprudka je opečeme.
- Osolíme, opepříme, posypeme paprikou, přidáme houby (sušené předem namočíme asi na hodinu), podlijeme a dusíme.
- Měkké maso vyjmeme, v malém množství vody rozmícháme mouku a omáčku zahustíme.
- Prošleháme a necháme provařit minimálně 20 minut.
- Maso vložíme zpět a můžeme servírovat.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka