Většina koupališť zahájila sezónu. Místy si lidé musí připlatit

10. červen 2019 07:10

Na koupalištích v Moravskoslezském kraji odstartovala letní sezóna. Otevřeli už třeba v Krnově, Mostech u Jablunkova nebo v Kopřivnici. V Opavě si lidé na ochlazení ve vodě ještě počkají. Jak jsme zjistili, řada koupališť v regionu taky zdražila.

Čapkárna, koupaliště v Ostravě-Porubě a Zábřehu. Ve všech třech areálech letos vzrostlo vstupné. „Je to asi deset korun na jednotlivý vstup. Zdražit jsme byli nuceni z provozních důvodů, tedy kvůli rostoucím nákladům vodného a stočného, elektrické energie, zahrnuty jsou v tom i personální náklady,“ potvrzuje mluvčí společnosti Sareza Lenka Papajová.

Lidé se už koupou také v aquaparku Olešná. I tam vstupné zdražilo kvůli rostoucím provozním nákladům. Vyšší ceny má také zmodernizované krnovské koupaliště. Za větší komfort si dospělí připlatí 40 korun. První návštěvníci přišli do areálu minulou sobotu, kdy bylo vstupné pro děti zdarma.

Opava teprve finišuje

Na otevření koupaliště si zatím musejí počkat lidé v Opavě. Tamní areál zahájí provoz příští neděli. „V tuto chvíli probíhají poslední přípravné práce – sečení trávy, mytí bazénu, úpravy okolních ploch, pískoviště a beach volejbalu,“ dodává správce opavského koupaliště Petr Mikeska.

Pro návštěvníky tam budou připravená dvě beachvolejbalová hřiště a minigolf. Děti si budou moci vyzkoušet také skákací hrad anebo třeba trampolínu.

Spustit audio

Související