Více dezinfekce v horkých dnech spotřebují v klimkovických lázních

1. srpen 2018 10:54

Vodu jako léčebný prostředek využívají v klimkovických lázních při mnoha procedurách. Na její kvalitu ale teď musí tamní hygienička dohlížet mnohem častěji než jindy. Kvůli vedrům se totiž z bazénů vypařuje více i chlor. Strojníci ho proto musí častěji doplňovat, aby udrželi vodu perfektně čistou.

„Vedro nám trochu práce přidává, protože zvyšováním teploty prostředí dochází k vypařování chlóru,“ říká ústavní hygieničkou Lázní Klimkovice Dagmar Drastichová. A tak tu množství chloru musí častěji kontrolovat, měřit a doplňovat. Údaje zapisují strojníci do přehledných tabulek.

Ostravské průmyslové podniky se přizpůsobují horku, je víc pauz

Horké počasí dokáže byt pěkně rozžhavit

Ostravské průmyslové podniky se přizpůsobují počasí. Ve vedrech, která v posledních dnech panují, dostávají jejich zaměstnanci například nápoje. Také častěji odpočívají, někde jsou k dispozici klimatizovaná místa.

Chlor je už léty prověřená desinfekce. Zajišťuje, aby se ve vodě nepřemnožily nežádoucí mikroorganismy. Kolik ho má ve vodě být, přesně určuje vyhláška. „Tím pádem si hlídáme, abychom nebyli pod limitem. Ale také, abychom nepřechlorovali a nedocházelo k obtěžování klientů nadměrným množstvím chloru ve vodě,“ dodává Drastichová.

A nejen na vodu teď musí kvůli vedrům v lázních častěji dohlížet. „Je třeba dávat pozor i ve stravovacím provozu. Obzvláště v horkých letních měsících musíme dbát na to, aby bylo vše dobře chlazené, uvařené, aby byla dodržována osobní hygiena, správná desinfekce rukou, abychom neměli problémy s průjmovým onemocněním,“ dodává hygienička.

autor: iha
Spustit audio