Víte, jaký rozdíl je mezi čínskými a japonskými hůlkami?

Jídelní hůlky se tradičně používají v asijských zemích jako je Čína, Japonsko, Korea, Vietnam nebo Thajsko. Hůlky se vyrábějí ze dřeva, ale také z bambusu, kovu, kostí, slonoviny a dnes i z plastu.

V Číně kdysi používali dokonce i hůlky stříbrné. To proto, aby odhalili otrávené jídlo. Stříbrné hůlky totiž při styku s jedem zčernaly.

Čínské a japonské jídelní hůlky se od sebe liší délkou – japonské jsou kratší a tenčí, čínské zase delší.


Ještě jednou věcí se ale ty japonské od čínských liší. Víte v čem?

a) japonské hůlky mají na konci malou vidličku – SMS ve tvaru POCHOUTKY A
b) japonské hůlky jsou na jedno použití – SMS ve tvaru POCHOUTKY B

Za odpověď připište ještě své jméno a celou adresu. SMS odešlete na číslo 90 011 04. Cena SMS je 4 Kč vč. DPH.

Hrajeme o stolní mixér Electrolux na přípravu nápojů.

Soutěžíme do úterní půlnoci – 10. února 2015!

Kompletní pravidla SMS soutěže najdete zde.