Vladivojna La Chia po 20 letech od debutu chystá novinku Břehy

8. červenec 2024

V Ostravě se 3. července 1983 narodila jedna z nejoriginálnějších skladatelek, textařek, zpěvaček a muzikantek současnosti Vladivojna La Chia. Loni oslavila kulaté narozeniny a letos je to přesně 20 let od jejího prvního alba, které vydala s tehdejší psychedelickou rockovou kapelou Barana.

Vladivojna si k tomuto výročí i letošním narozeninám jako správná umělkyně vymyslela nové album. Už nyní se na něj můžeme těšit. Prozradíme, že se bude jmenovat Břehy a najdete na něm písně, které po léta patří ke kmenovému repertoáru Vladivojny. Novému aranžmá bude tentokrát dominovat intimní zvuk klavíru. Máme se tedy na co těšit.

Vladivojna La Chia se s každým novým albem posouvá k hledání svého vlastního já. Její hlas nese stejnou vášeň, ostří i samet, ale texty získaly větší nadhled a perspektivu, kterou příjemně modelu je také její zkušenost výtvarnice.

Vladivojně přejeme mnoho zdraví, ať se album Břehy všude setká jen s vlídným přijetím. Její narozeniny si připomeneme písní z chystaného nového alba. Příjemný poslech Českého rozhlasu Ostrava vám přeje Milan Bátor.

autor: Milan Bátor
Spustit audio