Výtěžek z Tříkrálové sbírky v Karviné pomůže také dětem ze střediska Kometa

30. leden 2022 14:17

Děti z chudých karvinských rodin čeká vysněný zážitek. Vydají se na výlety, na které by se jinak nedostaly. Umožní jim to středisko Kometa, které na to dostane peníze z Tříkrálové sbírky.

Lidé v Karviné letos dali do kasiček téměř 150 tisíc korun, je to podle pořádající Charity dosud rekordní částka. Byli jsme u toho, když se pokladničky otevíraly.

Tříkrálová sbírka v Karviné pomůže dětem ze sociálně slabých rodin

Že se letos mohlo opět koledovat klasicky – nejen online – bylo podle Aliny Humel znát. „Zapečetěných pokladniček je více, zájem byl vyšší a dokonce se nám přihlásili noví koledníci, za což jsme moc rádi,“ říká Alina Humel.

Výtěžek pomůže i středisku, kde se výtěžek z kasiček počítal. Kometa se zaměřuje na pomoc dětem a mládeži. „Naši klienti se potýkají s nějakou nepříjemnou sociální situací a většina z nich nemá možnost se dostat na nějaké výlety. A my tyto peníze využijeme k výletům, aby oni mohli poznat třeba i historii a okolí Karviné,“ říká vedoucí nízkoprahového centra Kometa Věnka Pokorná.

Vykoledované peníze by tak dětem měly umožnit návštěvu archeoparku, botanické zahrady, či dinoparku. Výtěžek sbírky půjde také na rozvoj charitního domu pro seniory.

Spustit audio