Za opravdu dobrým svařákem musíte do Míšně

5. prosinec 2012

Porcelán a víno – to jsou pojmy, které neodmyslitelně patří k saské Míšni – městu na Labi ležícímu asi třicet kilometrů severozápadně od Drážďan. A jak porcelán, tak víno budou o tomto víkendu k mání na míšeňských adventních akcích.

Tou první jsou vánoční zážitkové trhy v míšeňské porcelánové manufaktuře. K prodeji, anebo jen pro inspiraci a potěšení tu bude své výrobky vystavovat několik míšeňských manufaktur.

Vedle porcelánky také výrobce tradiční herrnhutských hvězd, dále výrobce krušnohorských dřevěných figurek, také cukrářství Miller a vinařství zámek Proschwitz a Frederic Foure. Zážitkové trhy v porcelánce jsou v sobotu i v neděli otevřeny od 9 do 17 hodin a vstup je volný.

Přinejmenším míšeňské víno můžete ochutnat také na vánočním trhu v historickém centru Míšně.. Míšeňský trh je velice malebný a příjemný. Líbit se bude především těm, kteří nevyhledávají davy a chtějí si vánoční atmosféru vychutnat v klidu.

Dospělé návštěvníky tu určitě zaujme stánek míšeňského vinařského družstva, které prodává svařené míšeňské víno, zpravidla Grau Burgunder – čili jak se říká u nás rulandské šedé. Děti zase okouzlí obří adventní kalendář tvořený okny míšeňské radnice.

Nové „okénko“ se otevírá každý den v 17 hodin, v neděli už v půl čtvrté. Míšeňský vánoční trh je otevřený každý den až do Štědrého dne od 11 až do 20 hodin.


Zvětšit mapu
Spustit audio