Začíná hudební festival Colours of Ostrava

18. červenec 2018 12:02

Desetitisíce hudebních fanoušků dnes zaplaví Ostravu. V areálu Dolní Vítkovic začíná mezinárodní hudební festival Colours of Ostrava. Lidé ve městě se tak musí připravit například na posunutí hodiny nočního klidu nebo na některá dopravní omezení. Na pořádek během fetivalu budou dohlížet desítky policistů.

Na 21 venkovních i krytých scénách nabídne přes 350 programových bodů. Hlavní hvězda, kapela N.E.R.D. nabízející kombinaci hip hopu, funky, rocku, R&B a elektroniky, vystoupí dnes. Z jejích členů nejvíce poutá pozornost zpěvák a producent Pharrell Williams.

Festival, jehož návštěvnost se každoročně pohybuje okolo 50.000 lidí, zatím není vyprodaný. K dispozici jsou tedy na místě čtyřdenní i jednodenní vstupenky.

Čekejte přeplněné vozy MHD

Vozidla hromadné dopravy budou nejvíce přeplněná před a po skončení vystoupení hlavních hudebních hvězd. Zvýšený provoz se ale dá očekávat i během celého dne.

"Během dne se může provoz na tramvajích podobat například ranní špičce ve všedních dnech školního roku, kdy tramvajemi cestují jak lidé do zaměstnaní, tak děti do školy," říká mluvčí Dopravního podniku Ostrava Karolína Rycková.

Dopravní podnik proto posílí dopravu. Tramvaje budou nově jezdit častěji a obslouží více zastávek. V nočních hodinách se budou moci lidé také využít vložené spoje.

"Na závěr každého festivalového dne budeme ještě navíc vypravovat vložené tramvajové spoje, které zavezou návštěvníky do všech směrů v Ostravě, tedy na hlavní nádraží, Hranečník, Dubinu, do Výškovic a do Poruby," potvrzuje Rycková.

Desítky policistů budou v pohotovosti

Festival Colours of Ostrava je jednou z největších akcí v regionu, kterou policie hlídá.

"Na dodržování pořádku bude dohlížet zhruba 160 příslušníků", uvedl ředitel krajské policie Tomáš Kužel.

V Dolních Vítkovicích pak budou muset návštevníci i místní lidé počítat s dopravním omezením.

"Hlavní omezení bude v nočních hodinách na ulici Místecká. Kde bude provoz sveden do jednoho pruhu s tím, že pravý pruh bude vyčleněn pro obslužný personál a dopravu," dodává Kužel.

Policie pak bude v pohotovosti až do soboty, kdy festival končí.

autor: Klára Kohutová | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související