Začíná oprava silničního průtahu Hlučínem. Hrozí kolony a ucpané objížďky

4. červenec 2024 09:54

U Ostravy se chystá další past na řidiče. Dnes večer začne rekonstrukce silničního průtahu městem Hlučín. Je to jedna z hlavních příjezdových cest do Ostravy a čekají se proto velké problémy, které ovlivní i hromadnou dopravu. A život obyvatel Hlučína až do konce prázdnin.

Začne to dnes večer a naplno uzavřením vytížené křižovatky u hlučínského autobusového nádraží. Kdo město neobjede velkou oklikou, může uvíznout v zácpách.

„Je vidět, jak důležitá cesta to je,“ říká místostarosta Hlučína Václav Škvain (ANO). „Proto bych apeloval řidiče, kteří město využívají jako tranzit, aby se městu pokud možno vyhnuli a nechali místní dopravě,“ dodává.

Rekonstrukce průtahu celým městem bude v etapách, uzavírky se přizpůsobí podle plánu, který radnice zveřejnila. Včetně změn autobusových linek a dočasně zrušeného autobusového nádraží teď zkraje července.

Upravit se musely také úzké objízdné ulice, třeba zákazem parkování. „Aby se tam mohly vyhnout autobusy, které budou mít své objízdné trasy. Některé ulice budou i zjednosměrněny. To jsou všechno opatření, která mají zaručit průjezd všech vozidel,“ říká místostarosta.

Připravená je celoprázdninová síť objízdných tras ze všech směrů. Zatěžkávací zkouškou bude na konci července další ročník navštěvovaného hudebního festivalu Štěrkovna Open Music. Návštěvníci by s tím měli počítat.

autor: Martin Knitl
Spustit audio