Začínají platit nová opatření kvůli koronaviru. Roušky musejí mít i lidé na Bruntálsku

1. září 2020

Nejen Bruntálsko si ode dneška zvyká na roušky. V rozsáhlé horské oblasti totiž na rozdíl od zbytku Moravskoslezského kraje neplatila přes léto až na jediný týden tak přísná hygienická opatření. Podle poslední zprávy Krajské hygienické stanice není v okrese Bruntál žádný nový případ potvrzené nákazy koronavirem.

„Život bez roušek si dosud v poklidu užívali i manželé Alena a Zdeněk z Bruntálu. Změna jim ale příliš nevadí. „Jsme s tím srozuměni, počítáme s tím, roušku nosíme stále u sebe,“ říká paní Alena.

Čtěte také

Notnou zásobu roušek má obec Malá Morávka. „Lidsky nechápu, proč jsme je v červenci a srpnu nosit nemuseli, teď v září je nosit budeme, i když se u nás nic nezměnilo. Ale kolem toho už bylo namluveno tolik, že nám tady moc nepřísluší to komentovat, spíš to aplikovat a vysvětlovat, že to smysl má,“ krčí rameny starosta Ondřej Holub (nez.)

Malá Morávka zažila přes léto nápor turistů, ale nákazu tady nezavlekli. „Přečkali jsme i tu masivní migraci spojenou s letními prázdninami a těch lidí tady bylo letos hodně z celé republiky,“ dodává starosta Holub.

Podle starosty už nošení roušek nebude tolik problémové, protože na horách už nebude moc horko.

Spustit audio

Související