Zadara rada drahá. Album pánů Suchý (a) Konopáč je vtipné, hravé a nejen pro děti

22. březen 2023

Tomáš Suchý je skladatel, textař a písničkář, David Konopáč je autor textů, které se objevují nejčastěji v žánrech folku a country. Jejich společné album se jmenuje Zadara rada drahá a obsahuje 16 báječných, vtipných a hravých písniček.

K nahrávání byli pozváni vynikající čeští muzikanti Pepa Štěpánek, Honza Steinsdörfer či Honza Lstibůrek. Vzniklo album, které má půvabné kouzlo a dar oslovit všechny generace. Najdete na něm humor, ale i smutek. Písničky mají pestrý folkový zvuk a překvapí chytrostí, postřehem a současně jakousi normálností, které je v současné hudbě tak málo.

Dnes si poslechneme z alba Suchého a Konopáče titulní píseň Zadara rada drahá. Zpívá se v ní taky: „vezmi si triko nebo se namaž, spálíš si záda." Zadara rada drahá.

Album, které si oblíbíte, protože jeho příběhy jsou ze života. Žádné vysněné ideály, ale prostě tak, jak to chodí. Stačí jen poslouchat, nemusíte se ničemu učit. Takové rady, jaké uslyšíte na albu Zadara rada drahá, jsou lepší než biflování společenských pravidel.

Příjemný poslech Českého rozhlasu Ostrava vám přeje Milan Bátor.

autor: Milan Bátor
Spustit audio