Zájem o další očkování proti covidu se v Moravskoslezském kraji mírně zvyšuje

6. říjen 2022 12:18

Očkovací místa v kraji hlásí s blížící se zimou jen mírný nárůst zájmu o vakcíny proti covidu. Většina nemocnic proto očkuje zájemce jen jednou případně dvakrát týdně.

Čtěte také

Třeba ve Frýdku-Místku očkují vždy ve středu a chodí přibližně 80 až 100 lidí. Také v Karviné zatím stačí jeden očkovací den. „Zájem je konstantní už několik týdnů, je to zhruba 40 až 50 zájemců o očkování. Kapacita tomu zájmu odpovídá, ale jsme schopni ji kdykoliv navýšit,“ upřesňuje mluvčí karvinské nemocnice Ráj Věra Murínová.

Očkování i bez registrace

Ostravská fakultní nemocnice očkuje posilovací dávkou proti covidu i bez registrace. Očkovací centrum teď nemocnice provozuje ve své poliklinice v Ostravě-Porubě. Zdravotníci jsou tam k dispozici denně s výjimkou víkendu a svátků. Zájem jde mírně nahoru díky nové vakcíně.

„Potvrzuje se, že lidé si počkali na inovovanou vakcínu. V průměru teď přichází do našeho očkovacího centra okolo 160 zájemců denně, převažují lidé ve věku šedesát plus, kteří chtějí posilující dávku očkování,“ dodává mluvčí Fakultní nemocnice Ostrava Petra Petlachová.

Spustit audio